Direct contact? Bel 0174 519 100
Nederlands
TNI | Terra Natura International

Uitgelicht: Less waste, more taste

Binnen Harvest House zijn er afgelopen tijd twee nieuwe bedrijven bijgekomen; Food Fellows en Snijpunt. Food Fellows zet de reststroom tomaten om in een hoogwaardig product. En Snijpunt is specialist in het snijden van groenten tot halffabricaten voor groentesnijbedrijven, cateraars, foodserviceleveranciers en salade- of maaltijdproducenten.

Deze overname biedt Harvest House de kans om te groeien in de markt voor gezonde gemaksvoeding. Door intensiever samen te werken kunnen Harvest House en haar dochterbedrijven hun klanten in de toekomst een breder assortiment en nieuwe concepten aanbieden met een langere houdbaarheid. Als specialist in vruchtgroenten wil Harvest House verdere groei realiseren door meer bewerkte en onbewerkte producten in zowel de retail als ook de out-of-homemarkt af te zetten.

Food Fellows

Voedselverspilling is een hot item. Ook als Harvest House en TNI streven we naar minder verspilling. Food Fellows kan daaraan een bijdrage leveren omdat zij producten maakt van de reststromen uit de Harvest House bedrijven. Het eerste product van Food Fellows is de tomatenbasissaus. Deze is te gebruiken voor pastasauzen en soepen. We hopen in de toekomst het assortiment van Food Fellows nog verder uit te breiden. Zo onderzoeken we momenteel of het mogelijk is om chips, sappen en andere producten met als basis tomaat, paprika en komkommer uit onze reststromen te maken. Alles uiteraard zonder het gebruik van onnatuurlijke of onnodige toevoegingen. Binnenkort leest u meer over de producten van Food Fellows.

Snijpunt

In mei heeft Harvest House het bedrijf Snijpunt overgenomen. Snijpunt is specialist in het snijden van groenten tot halffabricaten voor verschillende soorten afnemers. Zo maken zij bijvoorbeeld de paprikablokjes voor de barbecue-sjasliek.

Jelte van Kammen, algemeen directeur Harvest House: “Wij zijn ontzettend blij met deze uitbreiding en overname. Met het opzetten van Food Fellows hebben we de eerste stap gemaakt in het ontwikkelen van bewerkte producten uit onze reststroom van tomaten. Met de overname van Snijpunt is dit in de toekomst ook voor paprika mogelijk. De kennis en ervaring die Snijpunt inbrengt, stelt ons in staat om ons sneller te ontwikkelen in bewerkte producten. Hiermee maken wij ons bedrijf klaar voor de toenemende vraag naar gezonde gemaksproducten.”