Direct contact? Bel 0174 519 100
Nederlands
TNI | Terra Natura International

TNI en duurzaamheid

Duurzaamheid. Bij wie staat dit niet hoog op de agenda? Ook bij TNI hebben we scherp op ons netvlies hoe we kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst. Hoe kijken wij naar ‘planet, product & people?

We telen duurzaam door onder andere het hergebruik van water, inzet van biologische gewasbescherming en initiatieven als aardwarmte als alternatief voor fossiele energie. En wát we telen verpakken we duurzaam door onze keuze voor rPET in plaats van OPS.

Thema’s op het gebied van ‘product’ zijn true cost accounting, food waste, inhoudsstoffen en gezonde voeding. Food Fellows, bijvoorbeeld, is onze oplossing om niets van wat we produceren onnodig verloren te laten gaan door van verloren producten gezonde soepen en sauzen te maken. Maar ook Snijpunt draagt bij aan duurzaamheid door de producten te verwerken tot gesneden en panklare halffabricaten. Zo gaat er niets van wat onze telers telen verloren.

Eerlijke arbeid, feeding the world en aandacht voor eetgedrag en welvaartsziekten zijn onze ‘people’ pijlers. In Noord-Afrika telen onze telers ‘Fairtrade’, naar Nederlandse kwaliteitsstandaard, waar we bijdragen aan de ontwikkeling van de mensen, hun regio en de lokale samenleving. Dichter bij huis waarborgt ons eigen uitzendbureau goede huisvesting, salaris, vervoer en werkomstandigheden voor onze uitzendkrachten.

Meer weten over onze duurzaamheidsinitiatieven? Neem gerust contact op met uw accountmanager.