Direct contact? Bel 0174 519 100
Nederlands
TNI | Terra Natura International

Teler aan het woord: Wijnen Square Crops

Wijnen Square Crops startte in 1978 met de teelt van diverse groentesoorten. De directie van Wijnen Square Crops bestaat uit Pieter en Twan Wijnen. Sinds 1990 legden ze zich volledig toe op de teelt van paprika’s en komkommers. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een moderne en dynamische onderneming op twee locaties: Egchel, met een glasoppervlakte van 18,4 hectare en Grubbenvorst, met een glasoppervlakte van 32,6 hectare.
Daarbij horen ook twee sorteer- en verpakkingshallen van samen 6.000 vierkante meter. “Hiermee zijn we ook een keurlocatie voor Japan en Taiwan en zijn we tevens gecertificeerd voor export naar de Verenigde Staten. Op die manier kunnen we ook deze markten bedienen”, aldus Twan Wijnen.

Aan de rassenkeuze voor paprika’s en komkommers wordt veel aandacht besteed. Daarbij staan kwaliteit, houdbaarheid, smaak, goede vorm en een mooie kleur voorop. Ook de aangeplante hoeveelheid van een bepaald ras wordt besproken met vaste afnemers. Geheel volgens het principe van ‘production on demand’.

Ook Wijnen Square Crops wil graag een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Sinds enkele jaren maakt de locatie te Grubbenvorst gebruik van aardwarmte. Momenteel wordt de warmtevraag voor meer dan 95% met deze duurzame warmte ingevuld. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar op deze manier hopen zij op termijn helemaal CO2 neutraal te kunnen produceren.