Direct contact? Bel 0174 519 100
Nederlands
TNI | Terra Natura International

Teler aan het woord: Kwekerij ‘t Westland

Teler aan het woord: Kwekerij ‘t Westland

Samen met zijn zoon Thimo van Marrewijk en Arco Vreugdenhil is John van Marrewijk eigenaar van Kwekerij ’t Westland, dat met een areaal van ruim 6ha gespecialiseerd is in het telen van rode, oranje en gele puntpaprika’s. “Wij leveren drie kleuren in een verpakking en na jaren van vooronderzoek en het vinden van het juiste ras hebben we een smaakvol product neergezet. Daar zijn we trots op.”

De eigenaren hebben van oudsher veel ervaring in het telen van zowel puntpaprika’s als blokpaprika’s. “De teelt toont veel overeenkomsten, echter neemt de consumptie van puntpaprika’s procentueel veel harder toe waarbij een aanzienlijke vraag ontstaat naar smaak.” Hierin zagen de eigenaren in de puntpaprika een product voor de toekomst. Ze delen een gezamenlijke passie voor het product en hechten groot belang aan het continu investeren in innovatie en het bundelen van krachten en kennis. Dit alles zorgt ervoor dat er een kwalitatief hoogwaardig product ontstaat. “We telen op smaak en zijn continu bezig met smaakinnovaties en hoe we de vraag van de klant steeds specifieker kunnen bedienen. De puntpaprika onderscheidt zich sterk van de blokpaprika door de betere smaak.”

Kwekerij ’t Westland sorteert de puntpaprika’s op het eigen bedrijf. Bij pakstation Rainbow Kleinpak worden de producten verpakt naar de wensen van de klanten. “Mede door de ruime mogelijkheden van de machines en de flexibiliteit van de medewerkers is bijna elke verpakking mogelijk. We kunnen niet alleen aan de slag met bestaande verpakkingen, maar ook met klanten een geheel nieuw verpakkingsconcept ontwikkelen.”