Direct contact? Bel 0174 519 100
Nederlands
TNI | Terra Natura International

Maurice Weijs

Maurice Weijs (Van Kester-Weijs bv): “Monterosa ziet er niet alleen aantrekkelijk uit maar heeft een mooie balans tussen zuur en zoet”.

“Vorig jaar viel ons oog op Monterosa. Waarom? Omdat deze tomaat het beste uit twee werelden combineert: de Girona-peertomaat aan de ene kant en de Costoluto Genoveso aan de andere kant. Monterosa heeft hierdoor een zoete traditionele smaak met een mooie balans tussen zuur en zoet. Een kruidig en intens aroma en veel vruchtvlees. Haar uiterlijk is karakteristiek en eenmaal rijp is de kleur diep, intens roze. Vorm smaak en toepassing maken deze tomaat uniek”.

Van Kester-Weijs teelt deze tomaat nu voor het tweede jaar. “Geen gemakkelijke opgave, je kunt de tomaat niet te snel telen. Daarnaast moet er ook zo koel mogelijk geteeld worden. Maar die uitdaging gaan we graag aan, omdat het écht een waardevolle aanvulling is op het huidige tomatenschap. Ik zou zeggen: probeer Monterosa zelf eens. Zowel warm als koud komt de lekkere Mediterraanse smaak tot zijn recht. Met Monterosa kan elke tomatenliefhebber uitpakken! In plakken gesneden of gevuld is ze een lust voor het oog”.