Direct contact? Bel 0174 519 100
Nederlands
TNI | Terra Natura International

Kort nieuws - juli 2018

Fairtrade tomaten in 2019 jaarrond beschikbaar

Het teeltseizoen van al onze Fairtrade tomaten van Desert Joy in Tunesiƫ is ten einde. Binnenkort planten de telers nieuwe tomatenplantjes. De Fairtrade tomaten zijn dan vanaf half november weer beschikbaar.

Inmiddels zijn de ondernemers bezig om op de locatie in Agadir, Marokko eveneens volgens Fairtrade te werken. Vanaf begin 2019 verwachten zij ook in dit land Fairtrade tomaten te telen. Wanneer dat gerealiseerd is, kunnen we klanten het hele jaar Fairtrade tomaten aanbieden.

Neem een kijkje op de nieuwe website van fairtradetomaten.nl en lees meer over de projecten die betaald worden met de opbrengsten van Fairtrade. U vindt er ook medewerkers van Desert Joy en natuurlijk alles over de heerlijke tomaten die zij hier telen. Op deze site staat ook een video waarbij u een inkijkje krijgt bij Desert Joy in Tunesiƫ.

Monterosa - een ware blikvanger

De Monterosa is met haar bijzondere vorm en roze kleur een opvallende verschijning. Deze sappige tomaat heeft een intens kruidig aroma en is toch verrassend zoet en fruitig.
Onze Harvest House-teler Maurice Weijs heeft het exclusieve recht om deze tomaten te telen in Nederland.

Dit jaar teelde Weijs de Monterosa op een beperkte schaal om te testen hoe de kwaliteit, smaak en houdbaarheid is. Hij kon zo ook bekijken hoe de vraag naar deze Monterosa-tomaten zich ontwikkelt. De huidige afnemers zijn positief. Deze factoren samen bepalen op welk areaal de ondernemer volgend jaar de Monterosa teelt. Half november oogst hij de laatste tomaten. De Monterosa-tomaten worden aangeboden in een houten kistje met een inhoud van 3 kilo. Tevens is een consumentenverpakking met 2 stuks beschikbaar. Heeft u interesse? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij TNI.