Direct contact? Bel 0174 519 100
Nederlands
TNI | Terra Natura International

In de spotlight: Puntpaprika

In de spotlight: Puntpaprika

Met ruim 53 aangesloten paprikatelers en 445 hectare teeltoppervlak is Harvest House Nederlands grootste paprikaleverancier. Sinds 2014 zijn ook de puntpaprika’s onderdeel geworden van het assortiment. In totaal zijn 4 van onze telers gericht op de puntpaprikateelt met een areaal van ruim 17 hectare. Hierbij worden puntpaprika’s geteeld in de kleuren rood, oranje en geel.

Alle telers van Harvest House en Terra Natura International (TNI) kenmerken zich door innovatie en het continu voorop lopen op marktontwikkelingen. Zo ook onze puntpaprikatelers. Samenwerking staat centraal. Er wordt dan ook steeds gezamenlijk gekeken naar mogelijke verbeteringen en ontwikkelingen binnen Harvest House. Zo zijn er bijvoorbeeld proeven waarbij belichte puntpaprikateelt wordt getest. Jaarrond beschikbaarheid van product komt zo steeds dichterbij.

De puntpaprika’s zijn overduidelijk familie van de paprika, echter hebben ze een bijzondere zoete smaak, zijn ze knapperig en hebben ze een dunne schil. Waar het meest zoete exemplaar van de blokpaprika’s een brixwaarde van 7 heeft, heeft de puntpaprika een brixwaarde van 9 tot 10. Daarnaast spelen de knapperigheid en de dunne schil ook een belangrijke rol in de smaak. Dit maakt de puntpaprika tot een veelzijdig product, geschikt voor niet alleen salades, wok- en grillgerechten maar ook als tussendoortje.