Accountmanager Duitsland

Accountmanager Duitsland

Ben je vooruitstrevend, een aanpakker en heb je affiniteit met de AGF-sector? In de functie van Account Manager ben jij dé schakel tussen de teelt en jouw retail klanten.

Welke taken krijg jij? 

 • Je onderhoudt een goede relatie met de klant, want de klant staat centraal;
 • Je bezoekt regelmatig klantbeurzen (o.a. in Berlijn) om de klantrelatie goed te onderhouden en nieuwe ontwikkelingen in de markt bij te houden;
 • Je onderhoudt structureel contact met de telers over het te verwachten aanbod;
 • Je hebt het natuurlijke vermogen om klantwensen te herkennen en je kan hier met een commerciële blik proactief op inspelen;
 • Je informeert klanten regelmatig over de huidige en nieuwe ontwikkelingen en marktsituaties;
 • Je werkt samen met collega's van diverse afdelingen, waarbij je organisatie breed meedenkt en betrokken wordt bij de implementatie van (strategische) projecten die gerelateerd zijn aan onze producten.

Wie ben jij?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde commerciële opleiding;
 • Interesse in de (internationale) handel van AGF en/of handel- en versproducten; 
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie is een pré;  
 • Beheerst de Engelse taal, Duitse taal is een pré (of je bent bereid de taal aan te leren middels onze gefaciliteerde taalcursus) 
 • Je bent sterk in het onderhouden van bestaande relaties. 
 • Je bent op de hoogte van actuele markt- en retail-informatie; 
 • Je hebt commercieel inzicht, goede sociale vaardigheden en een gezond verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast kun je goed omgaan met de hectiek die typerend is voor deze branche; 
 • Klantvriendelijk, teamspeler, nauwkeurig, zelfstandig, resultaatgericht en doorzettingsvermogen. 

Wat ga je doen?

Als accountmanager vervul je een belangrijke rol. Je bent namelijk dé schakel tussen de teelt en jouw voornamelijk Duitssprekende retail klanten uit landen zoals Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. 

Je schakelt continu met diverse betrokkenen in de keten, zoals de telers, partners en dienstverleners van TNI én de verschillende afdelingen binnen onze organisatie, zoals Trade Marketing en Supply Chain.  

Je hebt je zaken graag op orde en ook tijdens drukke momenten weet jij de rust te bewaren en de klus te klaren. Deze drukke momenten komen vooral voor in het seizoen en zijn typerend voor de AGF-sector. Je krijgt de vrijheid en ruimte om het werk ‘eigen’ te maken. Je houdt je bezig met de aanname en verwerking van verkooporders, het opvragen van inkoopprijzen, het opstellen en communiceren van aanbiedingen naar onze klanten, het maken van voorraad- en verkoopprognoses en het onderhouden van klantcontact. Ook voer je in deze rol alle voorkomende ondersteunende werkzaamheden uit op commercieel administratief gebied uit en je bent up-to-date over de prijsvorming en nieuwe ontwikkelingen op de markt. Door het uitvoeren van bovenstaande werkzaamheden ben jij dé expert als accountmanager in groente en fruit bij TNI. 

Je bent proactief en denkt met de klant mee over het uitbreiden van het productassortiment. Daarnaast krijg je energie van nieuwe marktontwikkelingen en het regelmatig implementeren van productassortimenten bij de klanten. Supply Chain is een onmisbare schakel voor commercie. Van nature ben je een persoon die de lead neemt en je bent in staat om de afdeling Supply Chain aan te sturen op procesverbeteringen.  

Je komt terecht in een jong hardwerkend team met een open en informele werksfeer. Na een week hard werken met elkaar is het tijd voor een vrijdagmiddagborrel in de bar en tref je ook collega’s van andere afdelingen voor een gezellig praatje!  

Wat bieden wij? 

 • Jaarcontract voor 38 uur (per week); 
 • 26 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband; 
 • Een leaseautoregeling en een resultaatafhankelijke bonus; 
 • Uitgebreide studiemogelijkheden, jaarlijks faciliteren wij in afstemming met jouw leidinggevende, een Excel-cursus en een taalcursus Duits óf Engels;  
 • Een leuke en uitdagende baan binnen een jong en dynamisch bedrijf; 
 • Een bevlogen en informeel team met diverse kwaliteiten waarin je je persoonlijk verder kunt ontwikkelen; 
 • Veel verantwoordelijkheid en vrijheid waarin je zelf het verschil kunt maken;  
 • Elke dag fruit en een gezonde lunch; 

Werken bij Terrra Natura International

Terra Natura International (TNI) is opgericht door én voor vruchtgroentetelers. Elke dag voorzien wij Europese supermarkten van de lekkerste tomaten, paprika’s en komkommers. Daar krijgen wij energie van. TNI is onderdeel van Harvest House, een coöperatie van Nederlandse telers.

Bij Harvest House brengen we de vruchtgroenten die wij telen bij de consument. We zijn doeners: daadkrachtig, ondernemend en professioneel. We zijn transparant en communiceren open met elkaar. We doen het vooral samen. Want samen bereiken we meer. Wij geloven dat iedereen in de wereld toegang moet hebben tot gezond, voedzaam en lekker eten. Zo zijn we de bron van een gezond leven.

Die belofte doen we niet alleen aan de markt, maar net zo goed aan elkaar. Wij stimuleren iedereen bij Harvest House om gezond te groeien, te werken én te leven. Omdat TNI onderdeel is van Harvest House, geldt dit ook voor jou. Wil je ontwikkelen, leren en doorgroeien? Dat kan. We hebben uitgebreide studiemogelijkheden en we gaan twee keer per jaar met je in gesprek over je persoonlijke ontwikkeling.

We bieden je een passend salaris en er is een bonusregeling van kracht. We willen dat onze medewerkers gezond kunnen werken. Je krijgt van ons elke dag fruit, wij bieden je een gezonde lunch en wekelijks krijg je onze producten mee naar huis. Bovendien zorgen we voor een gezonde werkplek met een fijne sfeer.

Gezond begint bij ons.

Ben je enthousiast?

We gaan graag met je in gesprek! Stuur je CV met een korte motivatie naar sollicitaties@harvesthouse.nl of solliciteer direct via het sollicitatieformulier.

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Ralph van der Caaij, Commercial Manager, op tel. nr. 06-83695677 of sollicitaties@harvesthouse.nl.

Ik wil een carrière bij TNI!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.